Hoe kies je de juiste edelsteen?

Er zijn zoveel verschillende edelstenen dat we ons voor kunnen stellen dat het niet meteen duidelijk voor je is hoe jij de beste edelsteen kunt uitkiezen. Hier helpen we je natuurlijk graag bij! Na een korte introductie lees je hieronder heel overzichtelijk hoe je jouw keuze kunt maken. Here we go,…

Eigenlijk gaat dit stukje niet eens alleen over Edelstenen, maar over Edelstenen, mineralen & fossielen. Deze hebben al duizenden jaren een enorme aantrekkingskracht op mensen door hun magische schoonheid, verschillende vormen, kleurenpracht en uitstraling.

Al van oudsher bestaat ook de menselijke behoefte om mooie exemplaren te koesteren en ze een bijzonder plekje te geven of er zich mee te versieren en verrijken. Zo fungeerden in de oude steentijd (ca. 15.000 jaar geleden) doorboorde vuursteenbrokjes al als hangers (amuletten). Later volgde het dragen van schatten uit Moeder aarde in de vorm van de mooiste sieraden, kleding voorzien van edelstenen en attributen als kronen voor hoogwaardigheidsbekleders.

In de alternatieve geneeskunde worden edelstenen en mineralen ingezet als geneeskrachtige of helende instrumenten. Ze werken door hun uiterlijk, samenstelling, kleur en vibraties vaak op een bijzondere manier op het lichaam, de ziel en de geest van een mens in. Iedere steensoort heeft daarbij zijn unieke ‘zijn’, kracht en elektromagnetische veld. Van hieruit hebben ze een wisselwerking met hun omgeving.

Gevoelige mensen kunnen ‘voelen’ wat een edelsteen, mineraal of fossiel (met ze) doet of ervaren via hun intuïtie of hun innerlijk oog dat ze een bepaalde werking hebben. Ze hebben ieder hun eigen trillingsgetal. Gevoelige mensen kunnen deze vibraties opvangen. Kun jij dit niet, weet dan dit ook absoluut niet nodig is!

 • De juiste steen
  Wanneer voelt iets ‘juist’ voor jou? Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. En wat doe je als je een edelsteen cadeau wil geven? Soms raadt iemand je iets aan. Het kan ook zijn dat je voor een bepaald probleem of situatie een genezende steen zoekt. Of laat jij je liever door je gevoel, je intuïtie leiden? Soms word je ook gewoon aangetrokken door iets. Het is dan net of de steen of het fossiel jou heeft uitgezocht.
 • Kiezen op intuïtie 
  Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie), een energie uit. Zonder enige inspanning kan je de edelstenen voelen. Want je voelt en ziet wat voor steen je nodig hebt. Neem hiervoor gewoon de tijd en als het niet goed voelt kies je een ander. Kinderen doen het zo gemakkelijk  en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.
 • Kiezen op het eerste oog
  Wanneer het gebeurt dat je oog meteen naar een exemplaar wordt toegetrokken of je oog gaat er telkens naar terug, kan je die gewoon nemen. Sommige mensen ervaren hierbij direct een trilling of een sensatie van warmte of kou.  Ook hier geldt: Voelt het goed? OK. Niet goed? Kies een ander.
 • Kiezen met je handen
  Het kan zijn dat je in een winkel staat en je aangetrokken voelt door een bepaalde steen. Je zou met je handen erboven heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat de edelsteen met je doet. Of je neemt de steen waarvan je denkt dat hij wat met je doet in je hand en neemt een besluit. Vertrouw op je gevoel,…. Je zal verbaast zijn hoe goed dat werkt.
 • Kiezen op informatie
  Er is veel informatie over de werking van stenen en hun magische eigenschappen. Door het lezen erover zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen, mineraal of fossiel te kiezen. Er zijn naast helende en ondersteunende stenen, ook versterkende edelstenen. Deze kunnen bijvoorbeeld het vertrouwen versterken.
 • Kiezen op kleur
  Iedere kleur uit het spectrum van licht heeft een bepaalde frequentie en golflengte. Voor elk orgaan in het lichaam is er een bepaalde kleur die stimuleert en een ander die afremt. Bij ieder chakra hoort ook een bepaalde kleur waar je specifiek op kunt zoeken. Laat je leiden door de kleur die goed voelt voor je of passend voelt voor degene die je iets wil geven en maak hierbinnen je keuze.
 • Kiezen op sterrenbeeld
  Veel mensen kiezen hun edelsteen aan de hand van hun geboortedatum. Dit gebeurt al eeuwen zo en schijnt prima te werken.
 • Kiezen op Chakra 
  Je aura bevat duizenden energiekanaaltjes en waar twee energiekanaaltjes elkaar kruisen bestaat een Chakra. Er zijn vele kleine Chakra’s. Het meest beschreven zijn echter de 7 Chakra’s. Bij ieder chakra horen weer twee meridiaanbanen, met ieder hun bijbehorende (mogelijk verstoorde) organen en specifieke gevoelsthema’s die kunnen spelen. Door goed te voelen op welke hoogte in jouw lichaam er iets geblokkeerd staat, pijn doet, moeite kost, versterkt of in balans gebracht mag worden, kun je ook een steen, mineraal of fossiel kiezen. Je kunt ook herkenning vinden in de beschrijving van een bepaald chakra en daar een op uitwerkende steen zoeken. Voel je vooral ook welkom om ons op te zoeken voor verder advies en inzicht op het gebied van Chakra’s, klachten of een situatie waar je mee zit en iets zoekt. We delen met liefde en voor niets onze kennis.

Extra algemene info
Elke edelsteen, in welke vorm dan ook, heeft zijn werking en unieke uitstraling. Maar ruw of getrommeld doen niets voor elkaar onder. Ook geslepen stenen behouden hun werking. Een specifieke vorm kan wel een extra dimensie geven. Denk hierbij aan edelstenen geslepen in de vorm van een hart, obelisk, vlam, enz. Hierover kun je meer lezen bij de afzonderlijke stenen in onze webshop. Bepaalde edelsteencombinaties versterken daarnaast elkaar zoals de Gouden Driehoek die bestaat uit Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts.

Tot slot: Edelstenen en mineralen nemen nooit de plaats in van een dokter.
Ondanks de magische en helende werking kunnen edelstenen/mineralen nooit de dokter vervangen. We wijzen je erop om bij gezondheidsproblemen je huisarts te raadplegen. 

De edelstenen van House of Harmony vind je hier

Winkelwagen
Scroll naar boven